Osaka, Japani -Asioita ja kuvia-

Saavuin Japaniin eilen. Rakastan tätä paikkaa aivan älyttömästi! Olkoot se alkuhurmosta, mutta nautin tästä tunteesta silti. Olo on kuin pikkulapsella, joka on avannut silmänsä ensimmäisen kerran. Kaikki on uutta ja ihmeellistä. Japani on räväkkä paikka, perinteitä kunnioittava ja todellinen etikettiviidakko. Olen oppinut jo 12 tunnissa paljon asioita, ja haluankin listata niistä muutaman tähän:

–Annat kohteliaan kuvan, jos lähestyt vierasta sanomalla -sumimasen- (anteeksi, saanko vaivata, anteeksi että minusta on vaivaa)

–Et ole koskaan niin korkealla hierarkiassa, että sinun ei tarvitsisi kumartaa. When in doubt, just bow. -Arttu Karppanen

–Jos juna lähtee klo 7.08, niin se lähtee klo 7.08. JR voisi opettaa pari juttua VR:lle.

–Päätä sosiaaliset tilanteet kiitokseen -Arigatou gozaimasu-

–Jos haluat tiedustella reittiä, niin valitse uhrisi tarkasti; Japanissa jokainen jolta kysyt tietä pyrkii parhaan taitonsa mukaan neuvomaan ja opastamaan sinua kielitaidosta ja karttatuntemuksesta huolimatta. Kannattaakin siis miettiä, pysäyttääkö sen vanhimman näköisen mummon, joka ei todennäköisesti ole koskaan puhunut sanaakaan Englantia, tai sen juna-aseman kiireisimmän salarymanin, joka pysähtyy auttamaan vaikka olisi itse pahemmassa pulassa.

–Valmistaudu esittämään yksinkertaisimmatkin kysymykset minuutin mittaisena pantomiimina. Englanninkielen ymmärtäminen ei ole täällä mikään oletusarvo. Täydellinen sanavarasto on hyödytön, mikäli vastapuoli ei ymmärrä sanaakaan. Käytä tarvittaessa hassunkuuloista yksinkertaista Englantia ja esittele asiat kuvailevasti. Liike lähtee lantiosta!

–Älä ryntää tekemään asioita ensimmäisenä; Jos hyppäät uuteen tilanteesen (kuten ostosten maksaminen kassalla), niin seuraa ensin muutamaa paikallista, katso miten he suorittavat tämän mystisen toimituksen ja kopioi heitä törkeästi.

–Japanilaiset haluavat, että kokeilet Nattōa
Luulin, että Japanilaiset eivät osaa pilailla toisen kustannuksella.

–Tunnet itsesi maalimanvalloittajaksi, kun saat pesukoneen ensimmäisen kerran oikeasti pesemään jotain.
Ottaaks se vettä?!?!?! Se pyörii! YATTAAAAA!

–Saat paljon virheitä anteeksi, koska olet gaijin

KuviaKuviaKuvia:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

3 vastausta artikkeliin ”Osaka, Japani -Asioita ja kuvia-

 1. Osakassa en ole käynyt, mutta rakastuin Tokioon ikuisiksi ajoiksi :)! Mahtavaa, että saat viettää aikaa maailman upeimmassa maassa! Ihmisessä on jotain vikaa, jos ei pidä Japanista ;).

  Hyviä vinkkejä, joiden huomasin toimivan itsekin omalla reissullani :).

  • Tämä on todella upea maa! Kävin eilen vuorilla kävelemässä (kämpiltä kolme kilometriä) ja metsä oli jotain aivan mahtavaa! Olen miettinyt, miten tätä kaupunginosaa pitäisi kuvailla ja tulin siihen tulokseen, että tämä on 120 000 asukkaan maalaiskylä. Kaikki palvelut löytyy, mutta silti jokainen ylimääräinen maapläntti on istutettu riisiä tai muuta kasvista. Meillä oli vaihtoehtoina mennä Osakan keskustaan tai tulla tänne maalle lähelle puolison työpaikkaa. Onneksi tultiin tänne. Tämmöisissä paikoissa ei tulisi välttämättä vierailtua jos asuisi kaupungissa, mutta täältä on helppo tehdä tutkimusmatkoja kaupunkiin (tunti bussilla ja metrolla).
   -Arttu

   • Tällaiselle animefanille tulee kaikenlaisia sarjoja mieleen tuosta, miten kuvailit aluetta :)! Vuosi sitten tekemämme Japanin reissun jälkeen on ollut aivan jatkuvasti kamalan pakottava tarve päästä äkkiä takaisin. Ensi keväänä näillä näkymin Tokio kutsuu taas :).

    Nauti olostasi siellä maailman upeimmassa maassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *